Matematicieni români
 
 

Societatea Română de matematică aplicată şi industrială ROMAI, Societatea de matematică a Republicii Moldova, Universitatea de stat din Tiraspol, Institutul de matematică şi informatică, Universitatea de stat din Moldova, Academia de studii economice din Moldova anunţă organizarea celei de-a 20-a Conferinţe de matematică aplicată şi industrială - CAIM 2012. Conferinţa va avea loc în Chişinău, între 22 şi 25 august 2012 şi este dedicată domnului academician Mitrofan M. Cioban. Site-ul oficial al conferinţei de la Universitatea din Tiraspol se găseşte la adresa http://www.caim2012.ust.md/

Societatea Română de Matematică Aplicată şi Industrială a fost fondată în 1992. Ea este o societate ştiinţifică non-profit, ale cărei membri sunt matematicieni, fizicieni, ingineri, chimişti, biologi, economişti şi alţi oameni de ştiinţă din România, Republica Moldova şi alte câteva ţări. ROMAI încurajează dezvoltarea matematicii aplicate şi organizează anual, din 1993, conferinţa de matematică aplicată şi industrială (CAIM).

Chişinău este capitala şi cel mai mare municipiu din Moldova. El este de asemenea centrul său industrial şi comercial şi e situat în centrul ţării, pe râul Bîc. Potrivit estimărilor oficiale din ianuarie 2012, Chişinău are o populaţie de 800.000 de persoane, în timp ce municipalitatea din Chişinău are 1.000.000 de rezidenţi înregistraţi.

Chişinău este cel mai prosper oraş din Moldova şi cel mai mare nod de trasport. Ca cel mai important oraş din punct de vedere economic şi social, aici există o reţea educaţională vastă.

Chişinău are un aeroport internaţional care oferă legături cu mari oraşe ca Atena, Bucureşti, Frankfurt, Istanbul, Kiev, Londra, Madrid, Milano, Moscova, Paris, Roma, Viena şi altele. Aeroportul a avut 1.045.975 de pasageri în 2011. Pentru mai multe detalii puteţi vizita http://www.youtube.com/watch?v=eCRifa7Si_Y&feature=youtu.be